Als bier drinken niet meer genoeg is, neem je een bierbad in de bierspa in Praag

Praag en bier gaan hand in hand. Als bier drinken niet genoeg is, dan moet je zeker een bierbad nemen. Dat gaat uitstekend in Bierspa Bernard, een klein wellness-paradijs in hartje Praag. Je ligt heerlijk ontspannen in water van 35 graden celsius met een tap bij de hand waaruit onbeperkt bier vloeit. Niet zomaar bier, maar Bernard bier – gebrouwen met eerste klas Tsjechische hop – is ongepasteuriseerd en heeft een frisse enigszins bittere nasmaak. Wanneer je een weekendje in Praag bent, wordt je bedolven onder de indrukwekkende bezienswaardigheden en is het misschien tijd voor ontspanning. Neem dan een bierbad! 

Verwacht niet te gaan baden in zuiver bier. De twee ouderwets ogende houten badkuipen worden gevuld met een speciale mengsel van bronwater aangevuld met bierextracten zoals hop, gist en graan. Sluit de bierkuur af met een half uurtje relaxen op een matras van haverstro. Of neem na dit bierbad een biermassage, niet alleen heerlijk ontspannend maar ook goed voor de huid, de spieren en het immuunsysteem.

Neem een badkuip voor je alleen of deel hem met je partner of neem ieder een eigen badkuip. Ben je met een klein gezelschap dan neem je twee badkuipen voor drie tot vier personen of drie badkuipen voor vijf tot zes personen. De prijs varieert van 80 euro (voor een persoon) tot 200 euro (voor zes personen).

De biertap is onder handbereik met ongepasteuriseerd Bernard bier gebrouwen in een Praagse microbrouwerij. Weekendje Praag dan maar?

Meer zien? Bekijk de nieuwste blogs